Her işin başı...

Her işin başı... بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

21 Kasım 2014 Cuma

DAL TURŞUSU KAVURMASI



Evet bu taaaaa Sivas'tan İstanbullara Sevgi ile yapılıp komşu PARLAK teyzemin gönderdiği DAL TURŞU'su dur 
Çocukluğumda hep Sivaslı komşularımız vardı etrafımızda ve eskiden komşuluk bambaşkaydı... Kimi katmeri,kimi dal turşusu yapardı.Analarımız arkadaşlarıyla oturur hem elişi örerler hemde keyifle sohbet edip herkes bir şeyler yapar oturur yerlerdi. İşte bu DAL TURŞUSU da benim bayıldığım bir lezzet bana da ismi gibi Parlak,güzel teyzemden gelmiş. Ellerine kollarana sağlık olsun inşallah 
Soruma, cevap yazıpta sayfamı şenlendiren herkese çoooook teşekkür ediyorum, iyiki varsınız 

DAL TURŞUSU 

Malzemeler:

istenilen miktarda dal turşusu ( şeker pancarının saplarından yapılan bir turşu), 1koca baş soğan, pul biber,tuz,sıvıyağ.

Yapılışı:

Turşumuzu güzelce yıkıyoruz tuzu gitsin diye,soğanı küp küp doğrayıp kavuruyoruz ve turşularımızı çatala gelecek şekilde doğruyoruz ve ekliyoruz.güzelce kavuruyoruz isteğe göre pul biberekleyip misler gibi hüpletiyoruz 

1 yorum:

  1. sivaslı arkadaşım yapınca tanışmıştım bende bu güzel lezzetle,malesef o arkadaşımdan da dal turşusu kavurmasından da çoook uzağım. Görünce nasılda canım çekti :( elinize sağlık nefiss bişey bu

    YanıtlaSil