Her işin başı...

Her işin başı... بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

15 Şubat 2014 Cumartesi

BEYAZ LAHANA SARMASI






Hııım sen nasıl bir şeysin böle...
Yerim seni diyeceğiniz dolmalarım gelsin 
Sıcacık dolmalarımın yanına da bir kase yoğurt 

BEYAZ LAHANA SARMASI

MALZEMELER

1 ADET ORTA BOY BEYAZ LAHANA

1,5 SU BARDAĞI PİRİNÇ

1 BÜYÜK BOY SOĞAN

YARIM DEMET MAYDANOZ

1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

TUZ,BAHARAT(PUL BİBER,KARABİBER,KURU NANE)

1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

İÇİN YAPILIŞI:

Pirinci bol suyla yıkayın.Tencereye sıvı yağ ve üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun.1 yemek kaşığı salça ekleyip az daha kavurun ve suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyin. baharat(ben bol karabiber,nane,kırmızı ve toz biber ekliyorum) tuz ekleyip kavurun.Ve göz kararı biraz su ekleyin çok az pişsin. 1 çay bardağı kadar su diyebiliriz onu çekince pirinç içimiz hazır altını kapatın.

LAHANANIN HAŞLANMASI:

Beyaz lahananın yapraklarını ayırıp bir tencereye su koyup kaynatın tuz ekleyin ve yaprakları suda haşlayın(az yumuşaması yeterli çok tutarsanız hamur gibi olur yırtılır) Haşlanan Lahanaları saracak şekilde parçalara ayırıp içlerinden koyup sarın.Tencerenin altına birkaç lahana koyun dibi tutarsa önce onlar yansın sardığınız sarmaları dizin.kaseye yarım cay bardağı kadar sıvı yağ 1 kaşık salça tuz birazda sıcak koyup karıştırın ve sarmaların üzerine gezdirin.sarmalara yeteri kadar daha sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin.(yeteri kadar dolmaların üzerine çıkmayacak aralardan gözükecek şekilde su.güzelce ilk önce harlı ateşte kaynatın sonra kısık ateşte pişirin.

Afiyet olsun 

1 yorum:

  1. Eline sağlık canım Nefis görünüyor .Bolca limon sıkacağım uzanıp alacağım izninle :)))

    YanıtlaSil