Her işin başı...

Her işin başı... بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

22 Nisan 2013 Pazartesi

Çınar'ın Doğum Günü ve Menüsü :)



Patates civcivler

Doğum Günü Menümüz:  
Makarna salatası
Mercimek köftesi
Elmalı kurabiyeler
Tiramisu
Patates civcivler
Kıymalı Bohça böreği
Aşk lokumu
Havuçlu Toplar
Çubuklu marşmelovlar
Yaprak sarması
YAŞ PASTA :)



 Süslerimizin çoğunu biz yaptık:)

ta tam:)


:)
 


 

Elmalı kurabiyeler...



Aşk lokumları...

Kıymalı bohça böreği...


 Mercimek Köftesi...



Yaprak sarması...


Çubukta Marşmelovlar...( çikolataya batırmaya zamanım kalmamıştı:(  )



Makarna Salatası...


Tiramisu...


Patatesten Civcivler...

Yaş Günü Pastamız...



 işte tastamam masamız...


Çocuklar...


Nam nam nam:)

Mamalar :)


Yaşasın :)

İşte musmutlu ailem:)
 Allahım sen esirge:)
Çınarım oğluşum Nice yıllara kıvırcığım seni çok seviyorum:)

Tariflerin hepsini vereceğim en kısa zamanda 
Sevgiler...


11 Nisan 2013 Perşembe

Bulgur pilavı ve tavuk :)







MALZEMELER:
BULGUR PİLAVININ: 1 SU BARDAĞINA 1BUCUK SU BARDAĞI SU(İSTENİLEN MİKTARDA YAPARSINIZ)2KURU SOĞAN,2 DOMATES RENDELENMİŞ VEYA BİZİMKİ GİBİ KONSERVE 2-3DİŞ SARIMSAK 2-3 SİVRİ BİBER,TEREYAĞI,SIVIYAĞ,TUZ.

TAVUK: DÜDÜKLÜDE KALÇALI BUTLARI HAŞLADIK.

YAPILIŞI: SOĞANLARI YAĞDA KAVURUYORUZ VE SİVRİ BİBERLERİ EKLEYİP BİRAZDAHA KAVURURUZ,DAHA SONRA DOMATESLERİ VE SARIMSAĞI EKLEYİP BİR TAŞIM FOKURDATIRIZ VE BULGURU EKLERİZ SUYUNU EKLERİZ SUYUNU TAVUĞUN SUYUNDAN EKLERSENİZ DAHA GÜZEL OLUR.

TAVUKLARI KIRMIZI BİBER,KARA BİBER,KEKİK VE NANE İLE TATLANDIRIP İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLDE SERVİŞ EDERSİNİZ...
KURU SOĞANSIZ YEMEĞİN DERİM :) AFİYET OLSUN :)

ÖYKÜŞÜM PİLAVI YAPTI DAHA LEZZETLİ OLDU TABİKİ :)



3 Nisan 2013 Çarşamba

PAÇANGA BÖREĞİ :)





MALZEMELER  5 ad yufka.200 gr pastırma(veya sucuk)2 ad domates (sulu olmasın,kabukları soyulup minik doğranacak)3 ad biber (minik doğranacak)1 su bard rendelenmiş kaşar peyniri . Tuz .Kızartmak için sıvıyağı


YAPILIŞI:

 Yufkalar 4 e bölünür. Böylece her yufkadan 4 ad üçgen yufka elde etmiş oluruz. Her üçgenin alt kenarına pastırma, tuzladığımız domates biber ve kaşar rendesi konulduktan sonra geniş sigara böreği şeklinde sarılır. Tavaya tabanını kaplayacak miktarda sıvıyağ konur. Yağ kızınca börekler önlü arkalı kızartılır. Mümkün olduğunca sıcak servis edilir.


 Afiyet olsun...

1 Nisan 2013 Pazartesi

İÇLİ KÖFTE:)



İÇLİ KÖFTE MALZEMELER:

HAMURU İÇİN:


3 su bardağı köftelik bulgur(yani ince bulgur) 1 veya 2 adet yumurta(kıvamına göre 2. Yumurta gerekebilir) 1 su bardağı un(tepeleme değil) Yarım yemek kaşığı biber salçası Yarım yemek kaşığı domates salçası Tuz, pulbiber ve karabiber

 İÇ MALZEME: Yarım kg. kıyma 50 gr. tereyağ Yarım çay bardağı sıvıyağ 2 adet iri kuru soğan 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı ceviz( iri taneli dövülmüş) Tuz, pulbiber, karabiber, kimyon ve maydanoz


YAPILIŞI: Öncelikle iç malzeme için; kıymayı tavaya alırız ve suyunu salıp çekince tavaya yağları atıp, eritip güzelce kavurun. Soğanları minik doğrayıp, kıymaya ekleyip, kavurun Salçaları, ceviz, tuz ve baharatları ilave edip, tekrar soteleyin. Son olarak kıyılmış maydanoz ekleyip, buzdolabında soğumaya bırakın.İç malzeme iyice donsun ki; sonradan yağları akmasın.

Dış hamuru için; Bulguru derin bir kaba alın ve üzerine sıcak su gezdirerek şişene kadar bekletin. Daha sonra yumurtaları, unu,
salça,tuz ve baharatları ekleyip, yoğurun.Yoğururken ara ara üzerine ılık su gezdirin ve elinizide ıslatın. Hamurun kıvamı macun gibi olana kadar yoğurmaya devam edin.
(hatta kayın validem akşamdan hamurunu yapar ve sabaha kadar bulgur şişeceği kadar şişer ve daha kıvamlı olur)
Bu hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak bir şekilde elinizde, işaret ve orta parmağınızla açın ve inceltin. İç malzemeden bir kaşık koyun ve kapatıp, ortaları yuvarlak, uç kısımları sivri olacak şekilde ve fazlalıklarını çıkartarak şekil verin. Bu işlemi yaparken elinizi soğuk suyla ıslatın ki yapışmasın. Köfteleri tepsiye dizin ve üzerine nemli bez örtün; kuruyup, çatlamasınlar. Kızgın ve bol yağda köfteleri kızartıp, kağıt havlu üzerine alın. İstenirse tuzlu suda haşlanıpta yenilebilir. Sonrada sıcak sıcak servis edip, afiyetle yeyin.

İsteyenler köftelere şekil verip hiçbir işlem yapmadan buzdolabı poşetine alıp buzluğa atabilirler misafirleriniz geldiğinde şip şak çıkartıp yapıverirsiniz.Don haliyle kızgın yağa atıp kızartıyorsunuz işte böleee :)