Her işin başı...

Her işin başı... بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

31 Mart 2013 Pazar

Çikolatalı Muzlu Yaş pasta:))
















Çok basit bir pasta:

Hazır pandispanya veya pandispanyayı kendisi yapmak isteyenler için:

PANDİSPANYA MALZEMELERİ: 5 Yumurta (oda sıcaklığında) 1 Su bardağı toz şeker (200 gr.) 1 Su bardağından az eksik un (165 gr.) 1 Türk kahve fincanı ılık su (80 ml.) 5 Tatlı kaşığı kakao (50 gr.) 1 Paket vanilya Yarım paket kabartma tozu Fırın kağıdı 22 cm. çember kalıp. Yüksekliği 7cm. YAPILIŞI: Öncelikle kek kalıbına yağlı kağıttan zemin hazırlayalım.Kakaoyu, unu ve kabartma tozunu 2 kere eleyelim.Püf noktası:Ununu 2 kere elememizin sebebi kabarması için.İki kap alalım birine yumurta aklarını diğerine yumurta sarılasını koyalım. Şimdi yumurta aklarına şekerin yarısını koyup köpürtelim. Şimdi yumurta sarısına kalan şekeri koyup, yumurtanın rengi açılana kadar çırpalım. İçine suyu ve vanilyayı koyup 20 saniye daha çırpalım.Elenmiş kuru malzemeleri yumurta sarısına katalım,
tüm malzemeler birbirine karışana kadar çırpalım. Bu aşamadan sonra mikseri kaldıralım.Kakao karışımı yumurta beyazının içine spatula yardımı ile boşaltalım. 
Püf noktası: mikser'le karıştırmıyoruz homejen kıvam elde edip kabarması için.Püf noktası:Kekimizin kabarmasını sağlayacak yumurta aklarının sönmemesi için aşağıdan yukarıya doğru nazik yumuşak bir şekilde karıştırma işlemi yapmalıyız.

Kremas için: krem ole kullandım çook süper oldu çikolatalı hazır alıp sütle üzerinde yazdığı gibi yapıyorsunuz.

üzerinde jölesi var muzlu jöle:) muzlu jöle alıp üzerinde yazdığı gibi yapıyorsunuz.

işte pasta hazır hem pratik hem lezzetli süslemeler size kalmış:))

Afiyet olsun:)

Dondurmalı irmik helvası...





Malzemeler:

1 bardak eritilmiş margarin. 2 bardak irmik.3 bardak şeker,2 bardak su 2bardak süt gerekiyor.Şeker,süt ve suyu bir tencerede beraber kaynatıyoruz, kaynadıktan biraz sonra şerbetin içine yarım limonun suyunu sıkıp ocağı kapatıyoruz ve soğutuyoruz.soğumasada olur.Daha sonra yağı ve irmiği bir tencerede,en küçük ocakta ve en kısık ateşte yaklaşık 40 dakika kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz.(Eğer fıstık koyacaksanız irmiklerle beraber koyun) İrmikler kahverengi olunca üzerine soğuk şerbeti döküyoruz ve kısık ateşte kaynatarak irmiğin şerbeti çekmesini sağlıyoruz.10-15 dakika sonra ateşten alıp yarım saat soğutuyoruz.ben kahve fincanının içine biraz irmik tam ortasına çukur yapıp dondurma koyuyorum üzerine tekrar helva ve ters çevirip Üzerine ceviz koyuyoruz,sonra hem irmik helvasını hem de parmaklarımızı afiyetle yiyoruz :)

28 Mart 2013 Perşembe

Sebzeli Et Haşlama:)



Sebzeli Et Haşlama :)

MALZEMELER:


İstenilen miktarda et 10-15 dk suda bekletilir (haşlamanın suyunun berrak olması için)1 soğan.3-4diş sarımsak.2-3 havuç. 2-3 patates.tuz ve su.varsa et bulyon

YAPILIŞI: 


Etleri düdüklü tencereye alırız.patatesi biraz irice doğrayıp tencereye ilave ederiz.Havuçları soyup dilimleyip tencereye ilave ederiz.soğanı soyup doğramadan bütün bir halde,sarımsakları da soyup bütün bir halde tencereye ekleriz.en sona suyunu eklemek kalır içindeki malzemelerin üzerini tam örtmeyecek aynı hizaa olsun su ekleriz ve tuz.varsa isteğe göre et bulyon(bulyondaki baharat kokusu çok farklı bir lezzet veriyor) 


AFİYET OLSUN... :)

19 Mart 2013 Salı

Muzlu Alman Pastası :)





















Muzlu Alman Pastası:

 Kek için Malzemeler:

3yumurta,1çay bardağı sıvı yağ,1,5 çaybardağı şeker,1kabartma tozu,1vanilya,4çay bardağı un.

Yapılışı: Aynı kek gibi hazırla; yumurta ve şeker çırpılır diğer malzemeler eklenir. kelepçeli kalıba dök.

Muhallebi için:
3su bardağı süt,6yemek kaşığı şeker,3yemek kaşığı un(dolu dolu),1yemek kaşığı margarin veya tereyağı,1paket vanilya.

Yapılışı:Hepsini bir tencerede pişir ve püf noktası burası =>soğuyana kadar blendırla çırp.sakız gibi harika bir  pasta kreması olacak.

Kek pişince kalıptan çıkartılır tam ortadan ikiye bölünür iple yapabilirsiniz.arasına muhallebisini sürüp üzerine öyküşümün yaptığı gibi limon suyuna batırdığınız muz dilimlerini peçeteyle kurulayıp kremanın üzerine doğru yerleştirelim.(muzlar kararmasın diye limon suyuna batırıyoruz muzları) muzların üzerine üst parça yapışsın diye tekrar krema ve 2.kapak kapatılır.üzerine de pudra şekeri elenir.Gerçekten muhteşem bir lezzet birde kolayki nasıl yumuşacık ve mis kokulu mutla deneyin derim afiyet olsun


Eeee tabi unutmamak lazım ki Öykümün narin ellerinin girdiği her iş harika sonuçlanıyor... 
Teşekkür ederim Aşkımın Öyküsü:))

17 Mart 2013 Pazar

Katmer Poğaça :)





Katmer poğacayı genelde puf puf biraz büyükçe sarıyorlar ama biz ailecek biraz kıtır gevrek şeyleri severiz o bakımdan ben böyle yapmayı tercih ettim isteğe göre azıcık tombul yapabilirsiniz siz :) 

 MALZEMELER:

1 su bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tane yumurta 1,5 yemek kaşığı instant kuru maya 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 4,5-5 su bardağı un Ayrıca üzerine sürmek için 1 adet yumurta sarısı.Arasına sürmek için 75 gr.tereyağı.

YAPILIŞI:

Un haricindeki malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın. Azar azar un ilavesiyle hamurunuzu yoğurun.Her zaman olduğu gibi 5 dakika kadar yoğurmaya devam edin.( Bu kez hamurumuz diğer poğaça hamurları kadar yumuşak olmuyor ki daha rahat şekil verebilelim) Hamurun üzerini örtüp, iki katına çıkana kadar ılık bir yerde mayalandırın.Mayalanan hamuru ikiye bölün. Her iki parçayı da 6 eşit parçaya bölüp 12 beze elde edin.Her parçanın arasına 1 yemek kaşığı kadar erimiş tereyağı sürüp, üst üste koyun.Altışarlı gruplar halinde iki ayrı küme olacak. Bezelerin üzerine bir poşet geçirip buzdolabına kaldırın. İçindeki yağ donana kadar bekleyin. İlk oluşturduğunuz gruptan başlayarak, 4-5 mm. inceliğinde açın.12 eşit parçaya bölüp pizza dilimleri gibi dilimler elde edin. Her parçanın geniş kısmına istediğiniz bir iç koyup sonuna kadar fazla sıktırmadan sarın. Kesik yerlere gelmiyecek şekilde yumurta sarısı sürüp, 15-20 dakika kadar tepsi mayası gelene kadar bekleyin ve 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...

15 Mart 2013 Cuma

Tahinli Bükme Çörekler:)




Malzemeler :

1 su bardağı süt 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı instant maya 2 yemek kaşığı şeker 1 silme tatlı kaşığı tuz 4-4.5 su bardağı kadar un İç harcı için 1.5 su bardağı tahin 1 su bardağı şeker 2 su bardağı ceviz (isteğe göre)
 
Yapılışı:
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur hazırlayıp, üzerini bir poşetle kapatın ve ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru 6 ya bölün. Hamurları ikişer gruplar halinde, servis tabağı büyüklüğünde mümkün olduğunca dikdörtgen şeklinde, yarım cm. kalınlığında açın. İlk hamurun üzerine tahinden sürün. Şeker ve ceviz de serpin. İkinci hamuru üzerine serin.İkincinin üzerine de tahini sürüp , şeker ve ceviz serpip, hamuru zarf şeklinde katlayın. Diğer hamur gruplarına da aynı işlemi yapın.20 dakika dinlendirip, altını ve üstünü hafifçe unlayıp, merdaneyle 7-8 mm. kalınlığında açın. Hamuru 6 veya 8 parçaya şeritler halinde kesin. Her şeriti bir ucundan tutup kıvırın, uzatın ve kendi etrafında dolayın. Uç kısmını alta saklayın. Yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine hafifçe bastırın. Eritilmiş tereyağı veya zeytinyağı ile çöreklerin üzerlerini yağlayın. 1 saat kadar tepsi mayasının gelmesi için bekletin. Tepsi mayası gelmezse çörekleriniz sert olur. Mayalanan çörekleri 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...

10 Mart 2013 Pazar

Mangal Soslu Bagetler:)



Mangalda tavuk tadında kolayca tavada yapabileceğiniz harika pratik bir lezzet mutlaka deneyin :)

MALZEMELER:

1kg tavuk baget.1kuru soğan rendelenir.1domates rendelenir.bol kekik.pul biber.kara biber.3-4diş sarımsak ve göz kararı sıvı yağ.ve tuz.

ÖNEMLİ: tavuk sosu aynı zamanda mangalda yaptığınız soslardan bir tanesidir.sadece domates rendesi yoktur mangalda yapılan tavuklarda:)

YAPILIŞI:
Tavuklar yıkanır.Kuru soğan rendesi ve domates rendesi bir kapta karıştırılır ve diğer baharatlar eklenir.Tavuklar bu harça güzelce bulanır vakit varsa 15dk. dinlendirilir.ve ısıtılmış çok hafif yağlanmış tavaya teker teker yerleştirilir güzelce iki taraflı kızartılır.yanında bulgur pilavı tercihimizdir bir de kuru soğan kırdınız mı tamam miss tam mangal lezzeti üzerine sinmiş tavuklarınız hazır... Afiyet olsun:)

HAVUÇLU,SALATALIKLI MAKARNA SALATASI :)




 MALZEMELER: 
 1paket istediğiniz bir makarna. (üç renkli ve burgu tercihimdir) 2-3su bardağı yoğurt. 2çorba kaşığı mayonez. 2diş sarımsak. 3adet orta boy yıkanmış ama soyulmamış salatalık.3adet yıkanmış dışı soyulmuş havuç.havuçları ve salatalığı uzun uzun rendeleriz.ve tuz. 

YAPILIŞI: Makarnayı diri bir şekilde haşlarız.hafif ılıkken diğer malzemeleri bir tabakta harmanlarız (sarımsaklar iyice ezilecek) ve makarnaya ilave ederiz. afiyet olsun

5 Mart 2013 Salı

DEREOTLU MAKARNA SALATASI :)



MALZEMELER:

1paket istediğiniz bir makarna. (boncuk veya burgu güzel oluyor)
2su bardağı yoğurt.
2çorba kaşığı mayonez.
2diş sarımsak.
Yarım demet yıkanmış ince kıyılmış dere otu.
tuz.

YAPILIŞI:
Makarnayı diri bir şekilde haşlarız.hafif ılıkken diğer malzemeleri bir tabakta harmanlarız (sarımsaklar iyice ezilecek) ve makarnaya ilave ederiz.


AFİYET SAĞLIK OLSUN :)